onsdag 20 mars 2013

V. 20 +3 och UL gick bra!

Det riktade ultraljudet gick bra. Jag har bara varit så trött så jag har inte orkat skriva här på bloggen. Tycker det är lättare på Instagram:)

Vi (jag...då lilla M och A fick vara ute i korridoren) hade samma specialistläkare som för ett år sen när vi kollade in lilla M i magen. Han var lika strikt och rak, men kunde le denna gång. Han kollade allt, men inte lika noga på hjärtat denna gång. Vi utgår nu från att det blir ett litet syskon som har bf 3 augusti. Dock tror jag det blir i slutet av juli, om man ska följa mina två tidigare graviditeter.

Graviditet 1:
Värkarna kom igång ca kl. 5.00
Kom in på förlossningen ca kl. 9.00 (öppen ca 4 cm)
Födde kl. 12.38

Antal timmar från första värk: 7.5 timme


Graviditet 2:
Första tabletten för igångsättning kl. 19.00
Värkarna kom igång rätt fort.
Födde kl. 00.01

Antal timmar från första värk: 5 timmar (som dessutom var igångsättning...vilket normalt brukar ta längre tid.


Jag verkar vara sådan som öppnar mig fort när det kommer igång. Öppnade mig 6 cm på 3 timmar första gången och sista gången öppnade jag mig 6 cm på 30 min. Eftersom det är så tätt nu så räknar jag mig med att inte ens få några värkar innan:):)
Vi kommer läsa på lite om både hemförlossning och förlossning i bilen då vi har 40-60 min till förlossningen (beroende på trafik). Men det blir nog så att vi kommer åka in vid minsta lilla tecken. Hellre åka in för många gånger än att föda någon annanstans än på förlossningen, det är min stora skräck!

2 kommentarer: