tisdag 19 juni 2012

V. 36+6 och MVC besök

Dagen började hos läkaren på MVC, jag fick en tid dit då mina leverprover knasar igen. Har något förhöjd P-ALP. Mitt värde låg på 2.3, har dock ingen aning om vad det säger. Så med mig i handen fick jag en remiss till specialist MVC imorgon. Jag googlade lite om detta värde och jag hittade detta: "I slutet av graviditeten stiger P-ALP p g a ökning av placentafosfatas". Men antar att mitt värde ligger över någon gräns, och det är därför de vill kolla upp detta.
Efter läkaren kom jag till min BM och mina värden såg bra ut...trots att jag precis druckit massa äppeljuice precis innan:)

Vikt: 104 kg (viktökning på 15 kg)
Symfys-fundus mått: 35
HB: 134 (gränsen är 120)
P-glukos:6,8 (som gravid och ej fastande ska detta vara under 9)
Blodtryck: 115/78

Efter detta var det dags att gå till sjukgymnasten. Det är så himla skönt att ha allt under samma tak. Jag berättade hur jobbigt jag tyckte det var att packa BB väskan igår, att det kändes som jag packade till min egna begravning. Men underbara sjukgymnast påminde om allt vi pratade om och vikten av att inte vara stressad under förlossningen. Återigen övade vi avslappning och jag kan varmt rekommendera en avslappningsskiva som vi använt oss under alla dessa veckor. Spa & Wellnes "Rest and relaxation". Det är en gammal skivan, men jag har den nu nerladdad i min telefon som vi kan ha på förlossningen. Känns tryckt!

Nä, nu ska jag kika på packlistan och se om jag kan lägga ner något mer som ska med........imorgon :) Återkommer om mer info snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar