onsdag 28 mars 2012

Gravid v. 25+0 med kraftig leverpåverkan?

Ska det aldrig ta slut?

Lite så är känslan just nu. Jag tycker jag har haft det mesta i graviditetsåkommor. Men jag skriver åter igen...min kropp är inte till för att vara gravid. Något som jag är glad för är dock att jag kan börja förlika mig med att vi ska ha barn, att jag kan känna lycka...trots mina besvär är jag är glad över att vi bär på en liten till.

Nu åter till leverpåverkan.

Igår ringde min läkare på MVC. Hon började samtalet om hur jag mådde? Inte värre än vanligt blev mitt svar. Vilket innebär: en enorm klåda, täta sammandragningar, trötthet, nedstämd vissa dagar, huvudvär andra dagar, smått ångest periodvis, illamående med uppkastning vissa måltider, foglossning, vattenfylld. Men är ändå vid gott mod och jag känner mig hoppfull.

Hon berättade vidare att jag hade kraftig leverpåverkan men "utan" påverkan på gallsyran. Det är tydligen inte så himla bra och bör utredas vidare anledningen till varför jag har det. Hon skickade igår en remiss till specialist MVC samt att jag fick gå och lämna ytterligare blodprov med en lapp på om att ärendet skulle prioriteras!?. Om de inte ringer därifrån idag så skulle jag ringa dem imorgon om en tid. Kändes brådskande.

I går kväll tillbringade jag min tid framför datorn, jag googlade mig tokig. Det finns inte mycket information och forskning från läkarvärlden ang. detta. Dock har jag försökt sammanställa från olika forum vad folk upplevt och fått sig berättat från sina barnmorskor och läkare. Så nu känner jag ändå att jag har lite koll på läget. Återkommer i eget inlägg om detta.

Kort så berättade hon att mina värden var:
Leverpåverkan: Jag hade 2.07, och man ska inte ha över 0.73.
Gallsyran: Jag hade 11, men den ska inte vara över 12 (enligt henne, enligt internet över 10).

Jag fick även veta att min underproduktion ang. sköldkörteln har visat sig vara sämre än tidigare, trots att jag börjat äta 50 mg Levaxin. Så from idag ska jag höja dosen till 75mg och om en vecka till 100 mg. Man ska ligga under 2.0. Tidigare låg jag på 2.7 och igår låg jag på 3.0 trots medicinering. Så det är bara snällt att höja dosen, vad gör man inte för den lille där inne?

2 kommentarer:

  1. Usch din stackare! Det är verkligen mycket som går emot dig. Hoppas du snabbt får en tid hos specialist mödravården och får utrett vad som är fel. Kämpa på! "Bara" 15 veckor kvar nu.

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att du måste må så. Det är "bara" ca 15 veckor kvar nu. Sen har vi våra älsklingar i famnen.
    Kramar <3!

    SvaraRadera