onsdag 15 augusti 2012

Spermier och ägglossningstest

Såg på nätet att man kan beställa ett spermaprov för att se den manliga fertiliteten. Hittade då texten "Enligt WHOs (The World Health Organization) standard räknas en man som fertil om antalet rörliga spermier överstiger 20 miljoner per milliliter".


Maken hade 14 miljoner simmare innan hans canceroperation. Sist han kollade efter operationen så hade han 7 miljoner spermier per milliliter. Så det är inte ens mening att vi köper ett sådant då han räknas som manlig infertil. TROTS den manliga infertiliteten så har vi blivit gravida fem gånger på naturlig väg...dock så slutade fyra av dessa i missfall, vilket vi har fått förklarat för oss troligen beror på translokationen som älskling är bärare av. Två av missfallen ägde rum före cancern och två efter. Så det är inte helt omöjligt att vi ska kunna få barn på naturlig väg igen -bara man prickar in rätt period.

Bild lånad från testlagret.set


Jag har sagt till mig själv att jag ger det två-tre år och sedan får vi bestämma om vi ska strunta i ett tredje barn, om vi ska fokusera på fosterbarn eller fler behandlingar (som jag vet älskling inte vill göra). Vi har bestämt att adoption inte längre är ett alternativ, anledningen är pengar och den långa väntetiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar