torsdag 26 juli 2012

Hemkomma från sjukhuset

Igår kom syrrans tvillingtjejer hem efter nästan fyra månaders vistelse på IVA/NEO. Helt galet vilka kämpar och vad de har vuxit. Båda har fortfarande syrgas (grimma i näsan) och föräldrarna har fått utbildning i både hjärt och lungräddning samt en utbildning pga syrgasen. De är fortsatta inskrivna på sjukhuset och kommer vara det ett tag till samt att en vårdare kommer hem 2-3 ggr per vecka.

Den lille väger 2680g och den stora 3600g. Dem är olika till sättet då den stora är en sällskapssjuk softis som gärna är med mamman medan den lilla är konstant hungrig, nappig och med hett temperament.

Med tanke på att de fått återuppliva den lille vid tio tillfällen sen hon föddes i v27+2 så är det ett mirakel att de nu fått komma hem med båda tjejerna i livet!

Vår "lilla" tjej i pappas famn (som sedan kommer kunna leka och stå i med tvillingtjejerna:):



Skruttan börjar bli fri från sin 40 graders feber hon haft i fyra dagar. Det blev lite läskigt sista dagen då hon var så himla medtagen, men nu har det vänt och hoppas på att vi slapp bli smittade. Dock har jag haft en huvudvärk som inte velat släppa på hela dagen.

Nä, nu är lilla M rapad efter nattmålet....dags att krypa ner i sängen igen.

- Postad från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar